Usvojen zakon u Skupštini Kosova: Albanci sa juga Srbije dobili prava koja imaju građani Kosova 1epa08090976 Members of the Parliament attend the session for electing the new speaker of the parliament of the Republic of Kosovo in Pristina, Kosovo, 26 December 2019. Kosovo's parliament approved Glauk Konjufca as the new speaker by 75 votes, two months after the parliamentary elections of 06 October. EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Kosovska skupština usvojila je juče u načelu izmenjen Zakon o imovinskim pravima stranih državljana na Kosovu kojim je Albancima iz Bujanovca, Preševa i Medveđe omogućeno da stiču imovinska prava na Kosovu, pišu Bujanovačke.

Ovim zakonom Albanci sa juga Srbije izuzeti su od principa reciprociteta i mogu biti nosioci imovinskih prava na Kosovu isto kao i građani Kosova.

Usvajanje ovakvog zakona kosovski premijer Aljbin Kurti najavio je početkom godine.

Političari iz Bujanovca i Preševa pozdravili su odluku kosovske skupštine.

„Kosovu i kosovskoj vladi Preševska dolina (Preševo, Bujanovac, Medveđa) je prioritet. Zahvaljujem se Vladi i poslanicima Skupštine Kosova na ovom izuzetno važnom koraku za građane Doline. Sa Kosovom i Albanijom nam je potrebna koordinacija i saradnja, konfrontacija nije opcija“, poručio je na Fejsbuku narodni poslanik iz Bujanovca i šef Partije za demokratsko delovanje Šaip Kamberi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari