MUP: Poznate lokacije sa kojih su slate dojave o bombama

Identifikovano 19 mejl adresa pošiljalaca

Ostavite komentar


  1. Možda i dođu do izvora prateći dalje zavaravanje traga.
    Ovo saopštenje je neozbiljno.

  2. Auuuu ali je ovo uverljivo! A tek najmanja država u Africi Gambija …c…c…c…

  3. Ja mislim za ove dojave o bombama po Beogradu i drugim mestima su dosli od beogradjana,jer onaj iz Irana, Gambije, Ukraine, Polske… ne znaju te tacke (objekte) na koga su aludirali. Te institucije mogu da znaju samo stanovnici (mestani). Ko zna, mozda su adolesenti,ili grupa hakera koji se zabavlaju takvim dojavama ili ipak neki neprijatelj vlade ili predsetnika.

  4. Neka neko isprica ovim ljudima da postoji VPN i da sve sto pise ukazuje na nekog iz Srbije ko koristi obican VPN softver ili hardver. Ne zamajavajte vise ljude glupostima Vulinovi minioni.

  5. Beogradu stranci a kragujevačkom mupu B. Bašta, koja smo mi provincija…

  6. Za ovakvu vrstu napada koriste se tzv. botovske mreže – mailovi se šalju sa zaraženih računara žrtava koje i nisu svesne da učestvuju u napadu (otuda geografska distribucija izvornih adresa, uključujući i jednu Gambiju). Potvrđenim mail-adresama se trguje na crnom tržištu, a izvori su najčešće isto zaraženi računari – poznavanje lokalnih prilika uopšte nije neophodno, samo treba formirati ciljani upit za selekciju iz baza. Motivacija je obično komercijalna dobit, koja je u ovom slučaju očigledno isključena, što drastično sužava polje potencijalnih počinilaca na državne i/ili paradržavne agenture. A takvi definitivno dobro umeju da sakrivaju svoje tragove.

  7. Dosta bre sviranja u prazno! Pronalazi i hapsi ako znas, ako ne znas onda radi na tome da saznas. Ova humoristicka saopstenja ne idu u korist pandura nikako.

  8. Nakon komentara dan ranije da je pravopis ispravan, što nije lako nekom strancu u slučaju srpskog jezika, odjednom su pretnje narednog dana sa očiglednim greškama:
    beograd i novi sad, ovako malim slovima, a prethodni red ispravno, sa velikim početnim.
    Ukazuje da piše neko iz Srbije, ali nemaštovit.

  9. Што склониште ,,мајстора сатире,,можда он нешто зна?

  10. Alan Ford izjava,govori koliko je sve zlatno kod nas u zemlji,svi stanovnici iz celog sveta znaju za naše tržne centre i sve škole gde nam se nalaze,nalozi ip adrese mogu da se hakuju i naprave lažne domeni,toliko koliko je borba oko sajber kriminala jaka kod nas,da nije tužno bilo bih smešno ,kao i sve ostalo u ovoj zlatnoj i tigrastoj-jakoj silnoj zemlji,gde za tri četiri godine,će se plaćati 20-30.000 Eur ,da se vrate mladi,kojih neće biti ni za leka,toliko o uspešnosti društva.

  11. Bas su iz Gambije slali pretnje. To su koristili VPN i ko zna odakle je slato, ali verovatno sve sa jednog mesto. Plus, ako su se neki lokalni klinci nalozili pa slali i oni iz Srbije, ali njih ce navatati i verovatno im nece moci nista. Ove strane opet verovatno nikad nece ni pronaci.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.