Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je juče da će svuda gde se utvrdi da je promena prebivališta građana lažna, ona biti poništena, kao i dokumenti koji se vode pod tom fiktivnom adresom, kao i da će svi koji su u tome učestvovali biti uhapšeni.

Dačić je istakao da će biti uhapšeni ne samo oni koji su učestvovali u lažnim prijavama boravka, već i oni koji su lažno prijavljivali kosovske Albance na svoje adrese. On je dodao da se u celoj Srbiji proverava svaka promena prebivališta, da li je fiktivna ili prava i naveo da je to možda bilo vidljivo u opštini Merošina, ali da je taj problem prisutan i u drugim većim gradovima Srbije.

Dačić je naglasio da Srbija uvažava prava svih građana bez obzira na to da li imaju prebivalište na Kosovu ili u nekom drugom delu Srbije i da imaju pravo na pasoše, lične karte i promenu prebivališta.

– Sa druge strane, EU vrši pritisak da se to ne dozvoli. U svemu tome mi tražimo balans da se ne krše ljudska prava, a da se sankcioniše sve ono što je nelegalno, a to znači i fiktivna promena prebivališta – rekao je ministar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari