MUP Srbije: Tužilaštvo obavešteno o ‘narodnim patrolama’ koje presreću migrante

Ostavite komentar


  1. Problem je u tome što ovakve poruke ne treba da plasiraju neke grupe građana već bi tako trebala da reaguje vlast, da proverava dokumenta migrantima i da ih drži jedino u u centrima namenjenim za izbeglice. Treba da posetite bistro- kafe Mesopotamija u Karađorđevoj 91 kod bivše Železničke stanice pa da vidite koje su to grupe izbeglica, unutra i vani. Ovo mesto je posebno problematično kada padne mrak, jer Savski trg zbog trenutnih radova uopšte nema uličnog svetla. Mi koji tu živimi ne smemo da prolazimo.

  2. Divno, policija obavestila tuzilastvo oparavojnoj formaciji i na tome se zavrsilo. Nije ni cudo sto zaposljavaju privatne cuvare da ih cuvaju!

  3. Ti noćni pokušaji samoodbrane i upozorenja su možda organizovani, a možda i instinktivni. Bilo kako bilo, đžaba kreče. Za primer, pogledajte iskustva velikih, evropskih gradova gde u pojedine četvrti, noću, ni policija nema hrabrosti da uđe. A u autobusima, koji, posle ponoći, prolaze kroz te gradske četvrti, idu i policajci sa dugim cevima, da putnici ne bi bili opljačkani.

  4. Svaka cast,potrebno je da neko zastiti gradjane jer jedan broj izbeglica veoma drzak i nepristojan.Nasi organi reda kao i komunalna policije ne rade svoj posao.Zasto da se osecam nesigurno u svom gradu.Mnogo smo neprijatnih stvari imali poslednjih 30 godina samo nam fale ekonomski migranti.Oni koji su zaista ugrozeni iz ratom zahvecinih podrucja trebali bi
    da postuju zemlju domacina.

  5. Sutra će ovi srbski vitezovi obezbeđivati iseljenja, razbijati štrajkove, braniti investitorske projekte na javnim površinama, razbijati opozicione sastanke….

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.