MUP: Uhapšen osumnjičeni za prevaru roditelja bolesne dece 1Foto: Nina Čolić

Policija je uhapsila muškarca iz Beograda zbog sumnje da je na štetu roditelja koji su korisnici usluga humanitarne organizacije „Budi human“ i drugih građana počinio više prevara, falsifikovanja i zloupotreba platnih kartica, saopštilo je večeras Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

MUP je u saopštenju naveo da se D. Đ. (32) sumnjiči da je preko profila na društvenim mrežama mobilnim telefonom broja 063/149-18-50 stupao u kontakt sa roditeljima teško obolele dece koji imaju objave sa pozivima na pomoć, predstavljao se kao vlasnik firmi i dovodio ih u zabludu da želi da im pomogne i da im uplati novac za lečenje.

„Od roditelja je tražio da fotografišu obe strane svoje platne Dina kartice i da mu pošalju preko mesindžer ili viber aplikacije“, naveo je MUP i dodao da je takođe varao i druge građane koji su preko internet sajtova oglašavali prodaju automobila, poljoprivrednih mašina i proizvoda, kao i prodaju stoke.

Kako je precizirano on je ljude dovodio u zabludu da želi da „uplati depozit“ pa je tražio da mu šalju fotografije platnih kartica, zloupotrebljavao podatke i na svoje korisničke naloge u kladionicama uplaćivao novac u različitim iznosima što je zavisilo od raspoloživog stanja na tekućem računu.

Osumnjičeni se, kako je navedeno, predstavljao i kao advokat ili zaposlen u banci i nudio građanima povoljne kredite tražeći da mu šalju fotografije ličnih dokumenata i platnih kartica.

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu osumnjičenom je odredio pritvor, a MUP je pozvao građane koji su oštećeni da podnesu krivičnu prijavu Odeljenju za suzbijanje visokotehnološkog kriminala putem e-mail adrese [email protected].

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari