MUP: Uhapšen zbog utaje poreza i oštećenja budžeta za više od 18.000.000 dinara 1Foto: MUP

Policija u Kraljevu uhapsila je Z. C. (55) zaposlenog u preduzeću „Febro plan“ iz Subotice, zbog sumnje da je, zajedno sa J. O. (59) koji se nalazi u Pritvorskoj jedinici Okružnog zatvora u Kraljvu, utajio porez i oštetio budžet Srbije za više od 18.000.000 dinara.

Kako je navedeno u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova, sumnja se da je J. O. od 2018. do 2021. godine, da bi izbegao plaćanje poreza, uz pomoć Z. C. sačinjavao lažne račune većeg broja preduzetničkih radnji iz Loznice i Subotice, koje je evidentirao u knjigovodstvo preduzeća “Febro plan” kao prave.

Na ovaj način je umanjio oporezivu dobit ovog privrednog društva za više od 120.000.000 dinara, kao i izbegao plaćanje poreza u iznosu od 18.022.900 dinara za koliko je oštetio budžet države.

J. O. je uz pomoć Z. C. kontrolisao i faktički upravljao ovim preduzetničkim radnjama, a novac stečen poreskom utajom, lično ili posredstvom Z. C. podizao je na bankomatima platnim karticama preduzetničkih radnji.

Z. C. je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti sproveden nadležnom tužilaštvu u Kraljevu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari