MUP: Uhapšeno šest pripadnika kriminalne grupe zbog krijumčarenja migranata 1Foto: N. K/ Danas

Policija je uhapsila šest pripadnika organizovane kriminalne grupe za koje se sumnja da su za više od 70 iregularnih migranata organizovali nedozvoljen tranzit preko teritorije Srbije, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Od osumnjičenih su oduzeta dva putnička vozila, a pronađeno je i 5.700 evra i više od 1.200.000 dinara, šest mobilnih telefona i nekoliko sim kartica.

Kako je navedeno, zbog krijumčarenja ljudi policija je na području Beograda, Vladičinog Hana, Surdulice i Niša uhapsila organizatora ove kriminalne grupe A. I. (41), kao i njene pripadnike G. T. (43), D. A. (29), I. T. (54), R. S. (43) i B. D. (41).

Kriminalna grupa je za oko 100 evra po iregularnom migrantu organizovala prihvat na teritoriji Srbije u neposrednoj blizini granice sa Bugarskom i sa Severnom Makedonijom, dok su migranti prethodno izbegli graničnu kontrolu, na nedozvoljen način prešli granicu Srbije i Bugarske i granicu Srbije i Severne Makedonije.

Potom su organizovali njihov tranzit preko teritorije Srbije, do Preševa, Smedereva ili Niša, u cilju daljeg nedozvoljenog tranzita, nakon čega su novac pripadnici kriminalne grupe delili u zavisnosti od njihovog zadatka.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari