MUP: Za šest sati kažnjen 61 motociklista u Beogradu 1Foto: Nina Čolić

Policija u Beogradu danas je za šest sati kaznila 61 motociklistu zbog različitih saobraćajnih prekršaja, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) i pozvalo vozače da poštuju propise.

Među kažnjenim vozačima, tokom pojačane kontrole motociklista, dvojica su bila pod dejstvom alkohola, jedan pod dejstvom droga.

Na 19 motocikala bile su nepropisno postavljene registarske tablice, 10 motociklista nije imalo vozačke dozvole za tu kategoriju vozila, a 10 je kažnjeno zbog istekle registracione nalepnice.

Iz saobraćaja isključen, a zatim i oduzet motocikl na kojem su neovlašćeno bili postavljeni blinkeri, naveo je MUP u saopštenju.

Saobraćajna policija sankcionisala je i osam vozača motocikala koji nisu nosili kacige, dvojicu zbog istekle vozačke dozvole i jednog koji je vozio u suprotnom smeru.

„Apelujemo na vozače motocikala da se pridržavaju saobraćajnih propisa, da ne upravljaju motociklom ukoliko su konzumirali alkohol i da brzinu prilagode uslovima puta kako bi sačuvali svoje i živote drugih učesnika u saobraćaju“, navodi se u saopštenju MUP-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari