MUP: Zbog poplava evakuisane 24 osobe kod Šapca 1Foto: MUP

Sektor Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) za vanredne situacije je zbog poplava izazvanih obilnim padavinama, evakuisao 24 osobe u mestu Gornja Vranjska kod Šapca, od kojih je devetoro dece, kao i dve osobe u Šabačkoj Kamenici, a povređenih osoba nije bilo.

Zbog posledica obilnih padavina proglašena je vanredna situacija na celoj teritoriji opštine Vladimirci, a i dalje je na snazi vanredna situacija na delu teritorija Užica, Požege, Beočina, Vrnjačke Banje i Boljevca.

Tokom noći obilne padavine najviše su pogodile Mačvanski okrug – Loznica, Šabac, Krupanj i Koceljeva, a vodostaj Krupinske, Gračaničke, Uzovničke reke, kao i reka Rasnica i Ljuboviđa trenutno je u stagnaciji.

Vatrogasno-spasilačke ekipe su tokom noći crpele vodu iz Doma zdravlja u Sjenici, u Požegi u mestima Kalenić i Jovićevići, kao i u Pilatovićima, a najviše u Loznici gde je voda prodrla u Dom zdravlja i Elektrodistribuciju. Takođe, vodu su crpeli i iz domaćinstava u Krupnju.

Vatrogasci-spasioci u Koceljevi postavljali su drvenu branu na delu korita reke Rasnice, kao i džakove sa peskom u Šabačkoj Kamenici.

Od početka obilnih padavina, 26. maja pripadnici Sektora za vanredne situacije imali su ukupno 72 intervencije, evakuisali su 38 osoba, ugasili pet požara izazvanih udarom groma, a imali su i 61 intervenciju crpljenja vode.

U saniranju posledica izazvanih obilnim padavinama angažovano je 185 vatrogasaca-spasilaca sa 95 vozila i 80 pumpi i osam pripadnika Specijalističkog tima za spasavanje i rad na vodi sa tri vozila i dva čamca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari