MUP: Zbog ubistva Uroša Stefanovića na Detelinari uhapšeno 13 osoba 1(BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/MO)

Policija je za manje od 48 sati rasvetlili teško ubistvo Uroša Stefanovića u Novom Sadu, a uhapšeno je 13 osoba i zaplenjeni su droga, oružje, municija, osam vozila i 50.000 evra, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

U saopštenju MUP-a se ne navodi ko su osumnjičeni koji su uhapšeni zbog ubistva i ranjavanja u Novom Sadu.

Uroš Stefanović (27) je ubijen, a Goran Kovačević Goranac (47) ranjen je u podlakticu u četvrtak uveče, 2. septembra, u dvorištu zgrade u Cankarevoj 8 na novosadskoj Detelinari.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je istakao da je „teško ubistvo Uroša Stefanovića i ranjavanje Gorana Кovačevića Goranca s pravom uznemirilo ne samo novosadsku već i celokupnu srpsku javnost“.

„Zahvaljujući upornom, marljivom, predanom radu pripadnika Policijske uprave Novi Sad, Uprave kriminalističke policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, SAJ-a, Žandarmerije i naravno posebno tužilaštva, možemo da kažemo da smo rasvetlili ovo ubistvo za manje od 48 sati“, rekao je Vulin.

Stefanović je višestruki osvajač medalja u rvanju i džudou, koji se okušao i kao MMA borac, a pretpostavlja se da je u društvu Kovačevića te večeri bio kao njegov telohranitelj.

Prema pisanju medija, Goran Kovačević i još devetorica pripadnika njegove grupe aprila 2012. godine su sa Tužilaštvom za organizovani kriminal sklopili sporazum o priznanju krivice da su proizvodili skank na području Vojvodine, u zamenu za kazne od četiri do sedam i po godina zatvora.

Protiv Kovačevića se u novosadskom Višem sudu trenutno vodi postupak zbog optužbe da je učestvovao u pokušaju otmice Gorana Cvijetića iz Budisave, maja 2017.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari