Muzički vodič od 8. do 14. juna 1Foto: EPA/WAEL HAMZEH

Svakog petka portal Danasa preporučuje kako da narednih sedam dana provedete opuštajući se uz muziku. Pogledajte šta je sve najavljeno od muzičkih dešavanja za naredni period.

8-9. jun – Poezika

Mesto održavanja: Kulturni centar Novog Sada

Muzički vodič od 8. do 14. juna 2Poezika je festival regionalne autorske muzike koji afirmiše stvaralaštvo autora, kantautora i muzičkih sastava, s posebnim segmentom – konkursom za mlade talente, koji prethodi festivalu.

Dva pobednika konkursa dobijaju priliku da svojim nastupom otvore koncertne večeri i predstave svoju umetnost široj publici. Poezika zasniva svoj imidž na promociji istrajnog autorskog rada, autentičnog lirsko-muzičkog izraza i izvođačke veštine. Predstavljaju se odabrani izvođači iz regiona, kantautori i grupe, stvaraoci koji neguju lirske vrednosti, koliko i one muzičke. Festival prate kreativno-edukativne radionice, na kojima se ostvaruje saradnja između mladih talenata i već afirmisanih umetnika i stručnjaka. Izuzev pomenutih sadržaja, festival Poezika obuhvata filmske projekcije, književne promocije i izložbe.

8-9. jun Dance Park Festival

Muzički vodič od 8. do 14. juna 3Mesto: Parking Fashion park outlet center Inđija

Jedinstvena žurka očekuje nas već prve noći festivala kada će densflor zatresti planetarno poznati hitmejker Ten Walls i jedan od najtraženijih svetskih techno izvođača UMEK! Vanserijskom rejvu pod otvorenim nebom pridružiće se i poznati miljenici domaće scene Lea Dobricic, Ilija Djokovic i Kristijan Molnar!

9. jun – EXIT Vibe

Mesto: Knežev Arsenal, Kragujevac

Muzički vodič od 8. do 14. juna 4Nakon prošlogodišnjeg pilot projekta koji je rasprodat u rekordnom roku Exit Festival i VIBE Festival ujedinjenim snagama pokreću pravi mega rejv na otvorenom – EXIT VIBE koji će se održati 9. juna na autentičnom prostoru napuštenog vojno-industrijskog kompleksa Knežev arsenal u Kragujevcu.

Senzacionalni program EXIT VIBE-a predvodiće svetski tehno superstar – Dave Clarke – jedan od najvećih inovatora i majstora miksa među svetskim liderima elektronske muzike čiji se nastupi na kultnoj Exit Dance Areni prepričavaju godinama unazad. Neprikosnoveni virtuoz, Clarke, donosi najmoćniji techno zvuk pa sa punim pravom nosi prestižnu titulu – TECHNO BARON.

LINEUP:
Dave Clarke
Filip Xavi
Mark Andersson
Trips & Tics b2b BLACKsmith

9. jun – Del arno band

Mesto održavanja: dvorište Univerziteta u Nišu

Muzički vodič od 8. do 14. juna 5Nakon nastupa na prošlogodišnjem Nišville jazz festivalu, najveći rege sastav sa ovdašnjih prostora Del arno band održaće nakon punih pet godina samostalni koncert u Nišu, u subotu, 9. juna u dvorištu Univerziteta, sa početkom u 21 sat.

Novi set, novi momenti na koncertnoj listi i svakako dobre stare omiljene pesme iz bogate karijere koja traje više od tri decenije, deo su programa koji će grupa predstaviti u Nišu. DAB će ovom prilikom Nišlijama predstaviti premijerno čak dva nova singla “Meni se okreni” i “Stari lek” i na taj način se odužiti publici za dugogodišnju vernost.

Ulaznice u pretprodaji po ceni od 700 dinara mogu se kupiti od četvrtka, 17.maja, a na dan koncerta cena ulaznice iznosiće 800 dinara.

10. jun – Koncert Welicoruss

Mesto održavanja: Klub Doma omladine Beograd

Muzički vodič od 8. do 14. juna 6U nedelju, beogradsku publiku u klubu Doma omladine zabavljaće bend Welicoruss, a kao domaća podrška nastupiće novosadski sastavi Riverroth, Ognjena Kočija kao i beogradski sastav Carnival of Flesh. Nakon uspešnih nastupa na Exit festivalu 2015. i na “Festivalu ruskog metala” 2017. godine, sibirski vukovi po treći put nastupaju u Srbiji. Cena ulaznica je 1000 u pretprodaji, a na dan koncerta 1. 200 dinara.

Welicoruss su poznati po mračnom, intenzivnom i mističnom zvuku kojim ujedinjuju atmosferični metal sa elementima klasične muzike. Njihovi tekstovi oživljavaju drevne filozofe. Welicoruss ispoljava svoju ljubav prema prirodi kroz orkestralne kompozicije.

10. jun – Koncert grupe Scorpions

Mesto održavanja: Štark arenaMuzički vodič od 8. do 14. juna 7

Koncert koji je trebao da se održi 7. decembra prošle godine pomeren je na 10. jun 2018. u Štark Areni, a ulaznice koje su kupljene za decembarski termin važe za novi datum. U više od 50 godina dugoj karijeri, jedna od najpoznatijih nemačkih grupa, prodala je preko 100 miliona albuma i opravdano se nalazi u “Rock and Roll” Holu slavnih. Proglašeni za “heroje hevi metala” i “ambasadore roka”, osvajali su brojne nagrade, uključujući dve “World Music Awards” i više “Echo” nagrada.

Njihove pesme” Still loving you”, “Wind of change” i “Send me and Angel” postali su vanvremenski hitovi koji se i dan danas vrte na brojnim radio stanicama ali Scorpions su prvenstveno hard rok bend koji donosi žestoku energiju na sceni pesmama kao što su “Rock you like an hurricane”, “Blackout” i “Dynamite” i dr.

13. jun – Vasil Hadžimanov Band

Mesto održavanja: BitefArtCafe summer stage

Muzički vodič od 8. do 14. juna 8Na Kalemegdanu, u letnjem klubu BitefArtCafe- a održaće se koncertna promocija Vasil Hadžimanov Band-a povodom objavljivanja novog albuma, 13. juna. Ulaznice za koncert mogu se kupiti putem prodajnih mreža Eventim i DD Tickets, prvih 100 prodavaće se po promotivnim cenama od 400 i 700 dinara.

Ovim koncertom VHBand će publici premijerno predstaviti svoj sedmi album po redu „Lines in sand„. Nakon velikog uspeha prethodnog albuma „Alive“, za koji je širom sveta napisano preko 50 recenzija u superlativu i koji je dospeo na listu najboljih albuma u 2016. godini. „Lines in Sand“ sadrži 12 pesama koje su snimljene uživo, u Binta Sound Studiju i u Rezidenciji nemačkog ambasadora u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari