N1: Apelacioni sud u Kragujevcu ukinuo presudu u slučaju Lučani 1Foto: Nenad Kovačević

Apelacioni sud u Kragujevcu ukinuo je presudu iz aprila prema kojoj su Vladimir Lončarević i Toma Stojić, osuđeni na tri godine zatvora za smrt radnika Milomira Milivojevića i Milojka Ignjatovića 2017. godine u fabrici „MB Namenska“ u Lučanima, saznaje N1.

Advokat Vladimir Todorić kaže za N1 da je očekivao da će presuda Osnovnog suda u Ivanjici u najmanju ruku biti potvrđena.

„Detaljnije ću komentarisati kada vidim zvanično obrazloženje o ukidanju presude“, navodi Todorić.

Podsetimo, u eksploziji u pogonu namenske fabrike u Lučanima, 14. jula 2017. godine, radnik Milojko Ignjatović preminuo je na licu mesta, a njegov kolega Milomir Milivojević (25) zadobio je teške povrede od kojih je preminuo nakon dve nedelje na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu.

Osnovno javno tužilaštvo u Čačku, odeljenje u Ivanjici, podnelo je tužbe protiv generalnog direktora namenske fabrike u Lučanima Radoša Milovanovića i rukovodioca dva fabrička pogona Vladimira Lončarevića i Tome Stojića, 26. juna 2019. godine, posle razgovora roditelja i sestre nastradalog radnika Milivojevića sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari