N1 će se žaliti zbog odluke OJT u Zrenjaninu da odbaci krivičnu prijavu protiv Kineza 1Foto: M.P./Danas

Televizija N1 je najavila da će podneti žalbu na rešenje tužioca OJT u Zrenajninu, jer je odbačena krivičnu prijava novinarke N1 Ksenije Pavkov, podneta protiv kineskog državljanina Chen Pengui iz Zrenjanina, koji je vozilu njihove tv ekipe blokirao put i fotografisao tablice nakon izveštavanja o položaju vijetnamskih radnika koji grade Linlong.

Pomenuti kineski državljanin je, kako navodi ova televizija, menadžer firme China Energy i angažovan je oko gradnje Linglonga. On je prijavljen da je 16. novembra 2021. na izlazu iz Industrijske zone u Zrenjaninu, preprečio put i blokirao prolaz ekipi N1, i još nekoliko osoba koje se bave poslovima od javnog značaja u oblasti informisanja, snimao novinare i fotografisao registarske oznake njihovog vozila i to je trajalo nekoliko minuta.

Prijava je podneta za ugrožavanje sigurnosti i povrede slobode govora i javnog istupanja na štetu novinarke Ksenije Pavkov i snimatelja Aleksandra Milanovića, a nakon izveštavanja o uslovima u kojima su bili smešteni radnici iz Vijetanama zaposleni na izgradnji Linglonga.

Tužilaštvo je, kako je navela TV N1, pogledalo dostavljene snimke, i na osnovu izjave osumnjičenog i oštećenih donelo odluku o odbacivanju prijave, konstatujući da osumnjičeni „ni na koji način nije, niti rečima niti bilo kakvom konkludentnom radnjom, stavljao u izgled bilo kakvo zlo, već da je razgovarao sa nekim telefonom, da je nakon završenog razgovora fotografisao registarske oznake putničkog vozila“ u kojem se nalazila ekipa N1, a potom napustio lice mesta.

Tužilaštvo je navelo da se u radnjama osumnjičenog, „ukoliko postoje dokazi da je pored toga što je fotografisao registarske oznake njihovog vozila, fotografisao i snimao novinarku Kseniju Pavkov i snimatelja Aleksandra Milanovića“, stiču bitna obeležja krivičnog dela neovlašćeno fotografisanje, čije se, kako je navedeno, gonjenje preduzima po privatnoj tužbi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari