N1: Tužilaštvo formiralo predmet, zakazano saslušanje šefa Šapićevog kabineta u vezi s Kentkartom 1Foto: BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV

Po nalogu Glavnog javnog tužioca Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenada Stefanovića, Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije je 12. aprila 2023. godine formiralo predmet radi provere informacija objavljenih na pojedinim portalima, u vezi sa sadržinom razgovora sa sastanka koji su predstavnici Uprave grada Beograda održali u gradskoj Skupštini tokom aprila 2023. godine sa predstavnicima inostrane kompanije „Kentkart“, saznaje N1.

Predsednik Privremenog organa grada Beograda Aleksandar Šapić je podneo krivičnu prijavu 20. juna 2023. godine.

Kako piše portal N1 nakon sprovedenih istražnih radnji i prikupljenih dokaza, tužilaštvo je uputilo tadašnjem šefu kabineta gradonačelnika Nenadu Milanoviću poziv za saslušanje u svojstvu okrivljenog.

Saslušanje je zakazano za 27. decembar.

Na teret mu se stavlja krivično delo „trgovina uticajem“.

Nenad Milanović je snimljen kako nudi nameštanje tendera firmi Kentkart.

„Ja sam bio zagovornik toga da idemo u proces javne nabavke, nameštene javne nabavka ka Kentkartu… Mislim, imam i ja neke mehanizme, je*em mu mater, nismo baš sami na ovom svetu“, čuje se na snimku.

Za mehanizmima, ali pravnim, posegao je Aleksandar Šapić, pa je najavio da će podneti krivičnu prijavu protiv Milanovića.

Međutim, sedam meseci kasnije, Šapić nije uspeo da se seti kom tužilaštvu je Milanovića prijavio, a do sada se nije znalo da li će taj slučaj imati epilog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari