Na Aerodromu "Nikola Tesla" otvoren centar za testiranje na korona virus, rezultati najkasnije za dva sata 1Foto: Beta/AD Aerodrom Nikola Tesla Beograd

Na Aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu otvoren je centar za testiranje na korona virus, a Jelena Nakić iz Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO) rekla je danas da su rezultati dostupni, u zavisnosti od testa, za 60, odnosno 120 minuta od uzimanja brisa.

U organizaciji Vlade Srbije i RFZO, na aerodromu je otvorena labaratorija za testiranje na kovid-19 i ta usluga je dosupna 24 časa dnevno.

Objašnjavajući kakva je procedura, Jelena Nakić je navela da kada se putnik ili osoba koja želi da se testira javi, prvo ide da uplati test.

„Uplata za testiranje može se izvršiti na šalteru Pošte Srbije, koji se nalazi u prizemlju Terminala 1. Pošta radi, svakog dana u nedelji, 24 časa dnevno“, rekla je ona i dodala da se posle uplate odlazi na registracioni punkt, a zatim se obavlja uzorkovanje za antigenski ili PCR test.

Cena za antigenski test iznosi 3.500 dinara, a za PCR 9.000 dinara i ista je za domaće i strane državljane.

Rezultati antigenskih testova dostupni su 60 minuta od uzimanje brisa, a PCR 120 minuta. Izdaju se dvojezično – na srpskom i engleskom jeziku i šalju se na imejl adresu putnika.

Jelena Nakić navela je da je za poslednjih nekoliko dana testirano oko 1.000 ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari