Na fakultetima niškog Univerziteta 1.400 slobodnih mesta u drugom upisnom roku 1Foto: V. Torović

Na 14 fakulteta Univerziteta u Nišu ostalo je oko 1.400 slobodnih mesta u drugom upisnom roku, od kojih je 635 finansirano iz budžeta, izjavio je danas prorektor niškog Unverziteta Vlastimir Nikolić.

On je za agenciju Beta rekao da je najviše slobodnih mesta, više od 200, ostalo na studijskim grupama Prirodno-matematičkog fakulteta.

„Sva ta mesta su na budžetu. Slobodnih mesta ima i na Pedagoškom fakultetu u Vranju, Tehnološkom fakultetu u Leskovcu, Poljoprivrednom fakultetu u Kruševcu, Medicinskom, Mašinskom i Elektronskom fakultetu u Nišu“, rekao je Nikolić.

Kazao je da je prijavljivanje za upis u septembarskom upisnom roku od 1. do 3. septembra, a polaganje prijemnih ispita od 5. do 7. septembra.

„Fakulteti koji i nakon drugog upisnog roka budu imali upražnjena mesta, moći će da raspišu poziv i za treći upisni rok, s tim što kompletnu proceduru oko polaganja prijemnog ispita i upisa moraju da završe do 1. oktobra“, rekao je Nikolić.

Dodao je da se cena školarina za upis na fakultete niškog Univerziteta, kreće u rasponu od 45.000 do 140.000 dinara.

Najniža školarina je za studijski program mašinsko inženjerstvo na Mašinskom fakultetu, na Tehničkom fakultetu kao i na Pedagoškom fakultetu u Vranju a najskuplja je na Fakultetu umetnosti u Nišu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari