Na Gradini zaplenjena kompletna laboratorija za uzgoj marihuane (FOTO) 1Oprema za laboratorijski uzgoj marihuane: Gradina Foto: Uprava carine

Carinici su 2. oktobra u saradnji sa policijom na graničnom prelazu Gradina zaplenili profesionalnu opremu za uzgajanje marihuane u laboratorijskim uslovima, kao i manje količine različitih narkotika, saopštila je Uprava carine.

U saopštenu se navodi da je prekršaj otkriven kada je za kontrolu na izlazu iz zemlje pristigao „audi“ nemačkih registarskih oznaka, kojim su ka Turskoj putovala trojica muškaraca turskog porekla, jedan sa holandskim, drugi sa nemačkim, a treći sa turskim pasošem.

Na uobičajeno pitanje o prijavljivanju onoga što nije deo ličnog prtljaga sva trojica su odgovorila da nemaju ništa da prijave.

Na samom početku detaljnog pregleda, kod jednog od njih, četrdesetjednogodišnjeg vozača automobila, u džepu pantalona koje je imao na sebi, pronađena jedna veća kesica sa tri manje, u kojima su se nalazili različiti narkotici.

U jednoj kesici je bilo 55 tableta zelene boje sa likom crtanog junaka Sunđer Boba, za koje se kasnije ispostavilo da je reč o ekstaziju.

Druga kesica sadržala je grumen presovanog hašiša, dok se u trećoj nalazila manja količina marihuane.

Carinici su daljom kontrolom u prtljažniku, ispod torbi sa garderobom, pronašli novu profesionalnu opremu i preparate za uzgajanje marihuane u laboratorijskim uslovima.

Ispod kofera i torbi bile su spakovane kutije sa 30 reflektujućih panela, sijalica i pretvarača električne energije robnih marki „Master“, „Dutch Masters“ i „Fertraso“.

Među opremom su pronađeni i tajmer sklopka „Davin“, digitalni merač vlažnosti vazduha „Penmeter P100 Pro“, kao i nekoliko litara za prihranu biljaka „Narkos“ i „Root Starter“.

Policija i tužilaštvo preuzeli su u dalju nadležnost vozača, automobil, kao i pronađene narkotike i opremu za uzgoj marihuana,kaže se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari