Na Jarinju uhapšen Srbin, Kancelarija za KiM kaže da se nastavlja kampanja zastrašivanja i progona 1Kosovska policija Foto: N1 (arhiva)

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju saopštila je da je danas na Jarinju zbog navodnog ratnog zločina uhapšen Slaviša Nedeljković (60) iz sela Nevoljane kod Vučitrna, koji decenijama živi i radi u Čačku kao poreski inspektor.

U saopštenju se navodi da je Nedeljković, posle zdržavanja u policijskoj stanici u južnom delu Kosovske Mitrovice, odveden u Prištinu.

„Ovo nije prvi put da je neko ko je proteklih godina često dolazio na Kosovo i Metohiju naprasno postao zanimljiv progoniteljima iz Prištine zbog navodno izvršenih krivičnih dela, a Nedeljkovića terete za navodni ratni zločin iako nikada nije bio deo ni policijskih ni vojnih snaga“, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Kancelarija je Nedeljkoviću obezbedila pravnu i svaku drugu pomoć.

„Jasno je da se uporedo sa kampanjom pritisaka na Srbe na severu pokrajine, koja za cilj ima njihovo proterivanje, sprovodi i kampanja zastrašivanja ljudi koji dolaze u posete svojim imanjima i rođacima, kako bi se srpski narod na Kosovu i Metohiji otpuno izolovao i obeshrabrila svaka pomisao raseljenih na povratak“, napominje se u saopštenju.

Zaključuje se da ta „zločinačka“ politika Prištine može izazvati samo nove tenzije i napetosti na terenu, te da bez njenog obuzdavanja ne može biti bilo kakvog istinskog pomaka u procesu normalizacije odnosa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari