Na Medicinski fakultet u Beogradu samo uz neku od potvrda za korona virus 1Foto: Medicinski fakultet

Studenti, nastavnici, saradnici i nenastavno osoblje Medicinskog fakulteta u Beogradu, dok traje aktuelna epidemiološka situacija, na fakultet će moći da uđu samo sa potvrdom da nisu pozitivni na korona virus, preneo je danas portal N1.

Uprava fakulteta je, kako N1 navodi, pozivajući se na odredbe Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, usvojila dokument „Pravila i način izvođenja nastave u školskoj 2021/2022. godini“.

Uslov za prisustvovanje nastavi i obavljanju drugih aktivnosti na fakultetu je „odsustvo znakova i simptoma akutne respiratorne infekcije i febrilnosti“, dokaz o kompletno sprovedenoj imunizaciji, dokaz o preležanoj bolesti kovid-19, serološki dokaz o postojanju antitela, ili PCR test ne stariji od 72 časa.

„Nepridržavanje navedenih mera povlači za sobom odgovornosti propisane zakonom, podzakonskim aktima i opštim i pojedinačnim aktima fakulteta“, navedeno je u dokumnetu koji je Nastavno-naučno veće Medicinskog fakulteta u Beogradu usvojilo na sednici.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

14 reagovanja na “Na Medicinski fakultet u Beogradu samo uz neku od potvrda za korona virus”

  1. Ovo je iznuđeno traženje kompromisa sa zarazom. Studenti medicine koji ne veruju u „hemijsko-biološku“ medicinu, tzv. modernu mediciju ne bi trebali da studiraju, jer će sutra prepisivati lekove u koje ne veruju. To je potpuno pogrešan koncept. Ne bi trebalo da studiraju ono što ne žele i ono u šta ne veruju. Kolegama profesorima preporučujem da na ispitima nevakcinisane „pročešljaju“.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.