Na niškoj Klinici za kardiohirurgiju i transplantaciju urađena je treća transplatacija bubrega u ovoj godini 1Foto: FB profil dr Dragana Milića

Na niškoj Klinici za kardiohirurgiju i transplantaciju urađena je transplatacija bubrega, treća po redu u ovoj godini, saopštio je direktor klinike dr Dragan Milić.

Dr Milić je naveo da je majka Zlatica prošle sedmice donirala bubreg ćerki Violeti, iz Aleksinca, koja “više neće ići na dijalizu, već će imati potpuno normalan život”.

On je kazao da je i ova transplantacija bila izuzetno teška i zahtevna procedura, ali da je protekla “besprekorno i bez ijednog incidenta”.

„Ponosan na naš UKC Niš i srećan što je Violeta zahvaljujući svojoj majci, dobila šansu za novi život, koji više neće biti vezan za bolesničku postelju. Još mnogo ljudi čeka na transplantaciju kao spasonosno rešenje za njihove životne probleme. Podržimo svi zajedno te ljude i program transplantacije u našoj zemlji“, napisao je dr Milić na svom nalogu na jednoj od društvenih mreža.

On je precizirao da je u samoj intervenciji i postoperativnom toku učestvovao tim od oko 40 ljudi, u kojoj je bila urološka, vaskularna, nefrološka i anesteziološka ekipa, kao i lekari i drugi zdravstveni radnici iz intenzivne nege, laboratorije i ostalih službi na klinici.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari