Filozofski fakultet, Univerzitet u BeograduFoto: Radenko Topalović/Danas

Povodom juna, meseca mentalnog zdravlja na Platou ispred Filozofskog Fakulteta, u petak, 23. juna sa početkom od 16 časova građanima će se predstaviti Pokret za mentalno zdravlje, neformalna inicijativa koja okuplja sve aktere zainteresovane za unapređenje zaštite mentalnog zdravlja građana u Srbiji, a osnivači su Udruženje Prostor, PIN, Caritas Srbije, Za tebe#Važno je i mreža Naum.

„Novija istraživanja ukazala su na sve veću učestalost problema mentalnog zdravlja među svetskom populacijom, kao i našom. Posledice dvogodišnje Covid-19 krize i nedavnih tragičnih događaja koji su se desili u našoj zemlji jasno ukazuju da je potreba za unapređenjem sistema mentalnog zdravlja neophodna i to upravo kroz obezbeđivanje različitiih, besplatnih usluga zaštite mentalnog zdravlja, dostupnih građanima”, poručuju iz Pokret za mentalno zdravlje.

Na Platou ispred Filozofskog fakulteta u petak predstavljanje Pokreta za mentalno zdravlje 1

Toga dana biće organizovana i otvorena umetnička radionica pod nazivom „Psihijatri-i-JA“, koja će, kako navode u saopštenju, okupiti korisnike psihijatrijskih usluga, umetnike, studente i volontere i sve zainteresovane građane u cilju skretanja pažnje na značaj unapređenja sistema mentalnog zdravlja i poboljšanje kvaliteta života korisnika psihijatrijskih usluga kroz stvaranje uslova za razvoj usluga u zajednici.

Pored radionice biće organizovan i mini sajam umetničkih radova i proizvoda nastalih na aktivnostima Udruženja Prostor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari