Na području Zrenjanina snežne padavine, oštećen jedan semafor 1Foto: M. P.

Tokom noći i jutra područje Zrenjanina su zahvatili susnežica i sneg, praćeni udarima vetra brzine 17 metara u sekundi.

Kako navode u Hidrometeorološkom centru Srbije, udari vetra na području Banata mogu izazvati štetu na pokretnoj i nepokretnoj imovini, drveću, zgradama i gradilištima što se i dogodilo na raskrsnici Bulevara Milutina Milanovića, gde je oštećen jedan semafor.

Trenutna temperatura vazduha je 1 stepen, sneg koji pada formira manji snežni pokrivač a zbog poledice dolazi do sporije vožnje i zastoja u gradskom saobraćaju.

Održavanje trgova, pešačkih staza, biciklističkih staza autobuskih stajališta i pristupa mostovima i nadvožnjacima u Zrenjaninu tokom zimskog perioda obavlja JKP “Čistoća”, dok je održavanje lokalne putne mreže povereno firmi “Eko gradnja”.

Ove usluge godinama nailaze na kritike građana, a najviše primedni odnose se na uklanjanje snega na nadvožnjacima i mostovima.

U Čistoći kažu da su pripremili svoju mehanizaciju, koja je na terenu, a da je za potrebe uklanjanja snega obezbeđeno 120 tona putarske soli i 60 tona kamene rizle.

Na području Zrenjanina nalazi se oko 400 kilometara puteva a tu putnu mrežu poslednjih deset godina održava privatno preduzeće “Eko gradnja”, sa kojim grad sklapa ugovor.

Samo za uslugu zimske službe i uklanjanja snega i leda u proteklim sezonama iz gradske kase plaćalo se preko 30 miliona dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari