Predstavnici Unije slobodnih sindikata Crne Gore pozvali su građane da u što većem broju dođu 21. januara ispred zgrade Vlade Crne Gore na protest zbog drastičnog poskupljenja struje. Takođe su uputili molbu građanima da na protest dođu samo sa računima za struju, bez ikakvih stranačkih ili drugih obilježja.


Generalni sekretar USS CG Srđa Keković i član GO USS Janko Vučinić kazali su na pres konferenciji da je poskupljenje struje uz najnovije poskupljenje goriva kap koja je prevršila čašu, da većina građana ne može da plaća struju koja je zajedno sa gorivom i telefonskim impulsima najveća u regionu. Oni su pozvali i kolege iz Saveza sindikata da im se pridruže na protestu ispred Vlade i da ne idu da protestuju ispred trafostanica kako su najavili.

– Izjava premijera Crne Gore Igora Lukšiča da građani treba da se snađu nakon poslednjeg povećanja cijena struje predstavlja bezobrazluk jer građani nijesu učestvovali u privatizaciji nego predstavnici Vlade. Ne da ne možemo nego i nećemo da plaćamo struju – kazala je Vanja Ćalović, predsjednica Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS).

Ona je pozvala državnog tužioca da „uđe“ u Telekom, Jugopetrol i ostale privatizovane kompanije kao i u Vladu Crne Gore da vidi „ko se i kako snašao“. Pored MANS-a protest podržava i Studentska unija čiji je predstavnik takođe pozvao studente da dođu na skup što masovnije 21. januara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari