U Toplom Dolu održan protest meštana protiv gradnje MHE

Ostavite komentar


  1. Vlada bi već ove nedelje trebalo da pokrene proceduru za zaustavljanje gradnje mini-hidroelektrana u nacionalnim i parkovima prirode.Srbije mađu kojima je i Nasionalni Park Golije.

    1. Ako to urade onda Vucic, Brnabicka i svi ministri kao i mestani Koji brane izgradnju MHE neka iz svog dzepa plate obavezan uvoz elektricnie energije proizvedene iz obnovljivih izvora.
      Nije tacna profesorova tvrdnja da bi EPS ustedom mogao da nadoknadi Izgubljeno jer jednostavno nismo ispunili 100% proizvodnju struje is obnovljivih izvora i svaka nova termo ermoelktrana povecava procenat obaveznog uvoza ekoloske elektricne energije.
      Nije tacno da se reke „Sabijaju“ u cevi vec su cevi ukopane i idu paraleno sa rekom i koriste samo visak vode, posle prolaska kroz turbine, cista i obogacena kiseonikom vraca reci.
      Nije tacno da su cevi u proseku duge oko 2,5 km, vec svega 200-300 metara u zavisnosti od pristupacnosti terena za izgradnju zgrade sa turbinama i transformatorima.
      Uostalom, zasto ne protestvuju protiv akumu

  2. Podrska svima koji protestuju protiv MHE. Sto se AV obecanja tice, znamo da od toga nema nista. U pitanju je KUM i AV „nece dati“ kuma, preveslace svakog. Nadam se da ce ovaj otpor istrajati. Do pobede.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.