Među nekoliko hiljada talentovanih kandidata iz cele Srbije,ali i i iz zemalja regiona,Aleksandra Josić i Nemanja Joksić iz Kučeva su svojim talentom zasluiženo prvo ušli među 40-toro najboljih i plasirali se u polufinale takmičarskog šou,,Ja imam talenat’’.

Četvrta sezona emisije ,,Ja imam talenat’’ koja se prikazuje na prvom programu RTV Srbije ,jedna je od nagledanijih na ovim prostorima. Ovaj kučevački muzički par nastupio je u trećoj poluifinalnoj emisiji koja je emitovana prošle nedelje na prvom programu RTS i koji su glasovima publike izborili ulazak u finale. Tako su postali jedni od deset kandidata za osvojanje nagrade od 100 hiljada evra.

Aleksandra i Nemanja, iz Kučeva, su duo koji je mnoge zapanjio na audiciji sa neverovatnom zrelošću. Za kraj predstavljanja kandidata za ovu emisiju otpevaće Girl With One Eye. Aleksandra je fenomenalno odpevala svoju pesmu i svi su bili oduševljeni. Ivan Bosiljčić je još jednom ostao bez teksta i samo je koleginici prepustio reč. Nataša je rekla da je Aleksandra rođena za scenu i ova postavka pesme joj je najbolja do sada jer ona ima sve. Nataša joj je rekla da ona peva iz duše što je najlepše. Tasovac se nadovezao na Bosiljčića da je bez teksta. Priznao je da dok je ona pevala zavideo je svima koji sede u kućama i neće biti u prilici da odlučuju o kandidatima.

-Bavim se muzikom od malih nogu,ali sam sa Nemanjom počela da saradjujem pre godinu dana. Da bi iskazali naš talenat za muzikom,odlučili smo da se prijavimo na audiciju za šou ,,Ja imam talenat’’ i kako bi javnosti pokazali šta znamo i koliki je naš vrhunac u muzičkom svetu. Prošli smo takmičenje, ušli u polufinale,a prošle nedelje i u finale zahvaljjujići velikoj podršci naših obožavaoca,što smo srećni . Ako osvijimo nagradu, iskoristićemo je za nabavku opreme i ozvučenje koje smo do sada iznamljivali, snimićemo i prvi album ,kaže Aleksandra Josić.

– Drago nam je što smo ušli u finale i za to se od sveg srca zahvaljujemo svim našim obožavaocima koji su glasali za nas . Prilikom prijavljivanja za učešće u takmičarskom šou ,,Ja imam talenat’’ želeli smo da samo pojavljivanjem na TV pokažemo naš talenat, ali ulazak u finale, za nas je veliki uspeh i podrška da nastavimo dalje,dodao je Nemanja Joksić.

Bez obzira na uspehe u ovom šou,Aleksandru i Nemanju očekuje sjajna karijera,jer pored njihovog nespornog talenta,ogroman trud koji ulažu u svakodnevne probe i vežbanje dovešče ih do rezultata. Pored kučevljanina i legende zabavne muzike Đorđa Marjanovića,Kučevo je dobilo još jednu zvezdu na muzičkom nebu Srbije.

Šta da radim, vraćam se u rudnik

Zoran Jaćimović, rudarski tehničar iz Požarevca, samouki muzičar na usnoj harmonici, pokazao je sve što mu je ležalo na srcu tokom nastupa, ali je žiri nakon glasanja ipak odlučio da plesna grupa „Kontinuum“ treba da ide u finale. -Sada mi je malo krivo što nisam uspeo da uđem u finale, izjavio je talentovani muzičar medijima. Očekivao sam glas od Ivana Tasovca, ne od Nataše Ninković i Ivana Bosiljčića, jer ipak Tasovac je muzičar, a eto desilo se obrnuto, kaže Zoran pomalo razočarano. Sve dok nije osvanuo novi dan, Zoran kao da nije bio svestan šanse koju je imao.

U trenutku kada je Tasovac svoj glas dao plesačima, Nataša je izjavila da je donela emotivnu odluku da glasa za rudara, a onda je sav teret odluke pao na Bosiljčića. Glumac je oklevao, konsultovao se sa ostatkom žirija i posle par mučnih minuta, ipak, prelomio i glas dao „Kontinuumu“. Sve to vreme u Zoranu je tinjala nada. – U tim trenucima mi nimalo nije bilo svejedno, verujte. Uzbuđenje je veliko, adrenalin raste, pitanje da li idem dalje ili ne idem. Svi su mi prišli posle završetka emisije, Tasovac me je prvi zagrlio i imam utisak da sam u tom njegovom zagrljaju zaključio da se možda malo pokajao zbog svoje odluke, a Bosiljčić me je samo setno pogledao – prepričava Zoran atmosferu posle proglašenja finalista. Kako smo saznali, žiri je nakon emisije dugo analizirao svoju odluku, koja je na kraju bila više razumska nego emotivna jer su smatrali da je Zoran pokazao svoj maksimum upravo u polufinalu. Zorana je zapanjila podrška koju je dobio od publike, ali smatra da je za njega kasno da na pragu pedesete započinje ozbiljniju muzičku karijeru. Zoran smatra da je svoj vrhunac pokazao upravo u nedeljnom polufinalu, ali dodaje da se neće buniti ukoliko bude dobio neku interesantnu poslovnu ponudu. Ispunjen zbog neverovatnog iskustva koju je doživeo u „Talentu“ vraća se na kop u Kostolcu. -Vraćam se na Drmno, mom rudarskom poslu. Kolege mi spremaju žurku da proslavimo i tome se baš radujem – kaže za kraj. Z.V.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari