Na trasi zrenjaninske obilaznice rešavaju se dalekovodi 1Foto:grad Zrejanin

Na trasi buduće zrenjaninske obilaznice počeli su radovi na rešavanju problema sa dalekovodima, saopštila je lokalna samouprava Zrenjanina.

Kako navode, dalekovodi neće biti izmešteni već se radi na njihovom podizanju kako bi projektovani put mogao da se realizuje.

U toku su radovi na jednom kraku obilaznice, od Mihajlovačkog do Temišvarskog druma.

Radove finansiraju grad Zrenjanina i firma „elektromreže Srbije“ AD, dok su izvođači radova preduzeća „Energotehnika Južna Bačka“ iz Novog Sada i „Elektroistok izgradnja“ Beograd. Rok za završetak radova je 28. mart.

Kako je objavljeno, na ovoj lokaciji JP „Putevi Srbije“ izgradiće kružnu raskrsnicu, na ukrštanju Prvomajske ulice i obilaznice i završiti radove na spajanju dovršenih segmenata trase, dužine 400 metara.

Lokalna samouprava Zrenjanina objavila je podatak da je u pripremi projekat završne deonice obilaznice, između Temišvarskog druma i industrijske zone „Jugoistok“.

To je trasa dužine 3,7 kilometara, gde treba da se grade put, nadvožnjak i kružne raskrsnice na Lazarevačkom drumu. Kažu da je završena eksproprijacija i obezbeđeni lokacijski uslovi.

Zrenjaninska obilaznica treba da bude duga 14,5 kilometara. Do sada je izgrađena samo polovina trase a gradi se skoro tri decenije.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari