Na Univerzitetu u Nišu mesta za 4.340 brucoša 1Foto: Vesna Torović

Univerzitet u Nišu raspisao je konkurs za upis u prvu godinu osnovnih akademskih studija za sledeću školsku godinu prema kojem će 14 fakulteta moći da upiše  4.340 brucoša.

Za budžetske studente ima 3.180, a za samofinansirajuće 1.160 mesta.

Broj budžetskih mesta na fakultetima Niškog univerziteta odobrila je Vlada Republike Srbije, dok broj samofinansirajućih studenata određuju same visokoškolske ustanove.

Medicinski fakultet, kao jedan od fakulteta koji je najtraženiji među maturantima, i ove godine će primiti 300 brucoša, 180 na medicini, kao i po 60 na farmaciji i stomatologiji.

Na Filozofskom fakultetu na 13 studijskih programa upisuju 340 budžetskih studenata.

Poljoprivredni fakultet u Kruševcu, koji je najmlađi na Univerzitetu u Nišu, primiće 75 brucoša.

Prvi konkursni rok traje od 20. juna do 15. jula 2022.

“Prijavljivanje kandidata je od 20. do 25. juna, polaganje prijemnih ispita od 27. juna do 1. jula prema rasporedu objavljenom na visokoškolskoj ustanove. Upis kandidata traje do 15. jula. Fakulteti dostavljaju Univerzitetu Izveštaj o broju upisanih studenata po studijskim programima i broju slobodnih mesta za drugi upisni rok, Izveštaj o broju upisanih studenata u okviru sprovođenja afirmativnih mera i Konačne rang-liste po studijskim programima, najkasnije do 20. jula do 12 časova”, navodi se u konkursu.

Drugi konkursni rok visokoškolske ustanove će raspisati najkasnije do 31. jula 2022. godine.

Više informacija iz ovog grada pogledajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari