Načelnik Uprave kriminalističke policije: Ponovo ćemo pretražiti brojne lokacije kako bi se našlo telo 1Foto: Screenshot/RTS

Načelnik Uprave kriminalističke policije Ninoslav Cmolić izjavio je da će se danas ponovo pretražiti brojne lokacije kako bi se našlo telo dvogodišnjeg deteta, da će se pretresti i druga mesta, kao i da se neće stati dok se u tome ne uspe.

„Ponovo ćemo pretresti njihove kuće i širu okolinu, septičke jame, groblje. Osumnjičeni su priznali krivicu i do detalja opisali svoje uloge, ali glavnosumnjičeni nije rekao gde je sakrio telo navodeći da se ne seća i neće da govori“, rekao je Cmolić za TV Prva, navodeći da se priznanja osumnjičenih o tome šta se desilo, a koji su saslušani odvojeno, potpuno poklapaju.

Osumnjičeni za ubistvo deteta u okolini Bora su tokom jučerašnjeg dana saslušani, objasio je Cmolić, ali nisu izneli neki novi podatak, već su ponovili ono što su već ranije ispričali, da su udarali malu Danku kolima, zaustavili se kod deponije, da su tu stavili njeno telo, ali da je suvozač kasnije došao i prebacio ga na drugo mesto.

„Njihove izjave su da su oni dete udarili, da je suvozač izašao iz vozila, podigao dete sa poda, uneo ga u zadnji deo automobila i nakon nekoliko metara su opet stali jer se navodno devojčica probudila izašao iz automobila, otvorio zadnji deo i ugušio je. To su njihove izjave. Nakon toga su otišli na deponiju, izneli telo i ostavili ga na toj deponiji“, rekao je Cmolić.

„Njih dvojica su posle par dana o tome razgovarali, vozač ga je pitao gde je telo ali mu je ovaj rekao ‘to je moja briga, odradio sam šta je trebelo'“, rekao je Cmolić, objasnivši da tako ni vozač ne zna gde je to mesto.

Cmolić je ispričao da su vrlo brzo obojica osumnjčenih testirani poligrafski ali da su bili pod uticajem alkohola tako da su imali zakasnele reakcije, pa nisu mogli odmah da ih zadrže u pritvoru, jer nije bilo dovoljno drugih indicija.

Do njih su došli, kako je objasnio Cmolić, jer su ta kola koja su vozila, uz još jedna, bila jedina koja su se zadržala na mestu gde je mala Danka udarene automobilom, kao i da se to desilo jako brzo nakon što se dete udaljilo od majke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari