Nagrada "Đorđe Lekić" Sunčici Denić, književnici i profesorki iz Vranja 1Sunčica Denić, foto: Vranje News

Sunčici Denić, profesorki i književnici iz Vranja, Kulturno-prosvetna zajednica Kosova i Metohije (KiM) dodelila je priznanje „Đorđe Lekić“ za izuzetan prosvetno-pedagoški doprinos na prostoru KiM.

Njoj je ova nagrada dodeljena u okviru tradicionalne Svetosavske akademije u Gračanici.

„Ceo svoj radni vek provela sam učeći i poučavajući druge. Najpre u školama po Kosovu i Metohiji, a potom preko 30 godina na Učiteljskom, sada Pedagoškom fakultetu u Vranju. Ta vrsta javnog pokazivanja pred onima koji žele da vide i čuju to o čemu je reč, potom do prihvatanja naučenog i primenjivanja u svojim poslovima i životima, najteži je zadatak. I najlepši, ako iza toga sa dostojanstvom nosimo potvrdu o bitnosti i uspešnosti nastavničkog posla“, rekla je Denić.

Primajući ovo priznanje, Denić je u svojoj besedi, između ostalog, kazala da je zahvalna što su je prepoznali „kao doslednog člana velike svetosavske porodice, u kojoj smo svi ovih dana okupljeni“.

„Prof. dr đorđe Lekić je kao metodičar i metodolog postavljao teze, tražeći najbolji ishod za one koji će se baviti pedagoškim radom. On je kao nastavnik, naučni radnik, publicista, didaktičar i istraživač postavio značajne smernice za mnoge pedagoške discipline, od muzike, likovnog i govornog umeća preko jezika i matematike, do svega onoga što se tiče, prevashodno, razredne nastave“, rekla je Denić.
Na Svetosavskoj akademiji je organizovan i prigodan kulturno-umetnički program, a održana je i beseda.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari