Gradski ženski hor „Barili“ iz Požarevca doživeo je još jedno izuzetno međunarodno priznanje pošto je ovoj ustanovi, u prostorijama ambasade Japana u Beogradu, uručeno vredno priznanje ambasadora Japana, njegove ekselencije gospodina Tošija Cunozakija.

Katalin Tasić, umetnički direktor i dirigent, proslavljenog požarevačkog hora, primila je, povodom nacionalnog praznika Japana, 77. rođendana japanskog cara Akihita, Priznanje za zalaganje i posvećenost u promociji japanske kulture u našoj zemlji. Poznato je da hor ‘’Barili’’ u svom bogatom repertoaru neguje već punih 16 godina dela kako tradicionalne, tako i savremene japanske muzike istaknutih japanskih stvaralaca, sarađujući sa brojnim japanskim umetnicima. Priznanje ambasadora Japana dobili su pored hora ‘’Barili’’ koji je jedina nagrađena institucija iz Srbije, takođe i Ninko Radosavljević, kolekcionar japanskih umetnina, kao i Milija Belić i Mira Odalović, tvorci projekta ‘’Godina Japana u Srbiji’’.

Ambasador Cunozaki je prilikom ceremonije uručenja priznanja izrazio zahvalnost za velikodušni doprinos požarevačkog hora koji na čelu sa dirigentom Katalin Tasić neguje japansku kulturu i umetnost što doprinosi širenju međusobnog razumevanja i prijateljstva između Japana i Srbije.

Po završetku ceremonije dodele priznanja, Katalin i Slavoljub Tasić, su prisustvovali svečanoj večeri, koju je za nagrađene priredio ambasador Japana u svojoj rezidenciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari