Najava radikalizacije štrajka

Ostavite komentar


  1. Ovaj štrajk , kao i svi drugi , koji ne mogu da okupe kritičnu masu i ugroze lične interese personalnih postavki na vlasti , osuđeni su na propast ! I ne samo to , njihova propast ruinira i obesmišljava svaku ideju o organizovanoj zaštiti ljudskih i radničkih prava . Naročito danas ,kad smo svedoci najezde medijske pinkovizaciji celokupnog balkanskog ambijenta , koja – pinkovizacija , isključivo služi politički recikliranim šešeljistima / ratno politički profiterskim vukovima u jagnjećoj koži ; koje na ovom planu pljačkanja sopstvenog stanovništvo svesrdno potpomaže opozicija sa usitnjenim dosmanlijama !
    S““druge strane , nabujali veberizam izkopiljen iz šešeljizma , sa svojom etikom , otrovao je celu populaciju ; pa ovi i slični štrajkači ne mogu očekivati ljudsku , radničku , čovečnu ili bilo koju solidarnost svojih komšija , bivših dojučerašnjih kolega , sugrađanina , stanovništva države – ili sapatničku borbenu pomoć , bilo čiju . Svi pobrojani ćute mudro i raduju se što nisu oni u toj nevolji , na njihovom mestu !
    Oni se suludo nadaju da mečka neće zaigrati i pred njihovim vratima !
    Zbog svega , od srca preporučujem ovim ljudima , da prekinu ovaj samoubilački čin – da intezivno porade na svom oporavku , što pre ; te da krenu u akciju ( neka pozovu svoje ukućane , prijatelje sapatnike – bliske , ako se nisu razbežali ), koja može da ugrozi interese , lične , ljudi od vlasti .
    Protest treba voditi pred vratima onih , koji su moćni i drže ovu vlast nad nama – a to su strani faktori , svima znani , a o kojima se ćuti .
    Imaju na raspolaganju , štrajkači , ambasade moćnika , kancelarije međunarodnih institucija i svih onih koji ovu vlast hvale , podržavaju i forsiraju . Nek se tu okovu i nek ih danima i noćima opsedaju , tražeći od njih pomoć – našu vlast nek ignorišu !
    Garantovano , za dve nedelje , stvar će biti pokrenuta sa mrtve tačke – kako se to kaže : sama od sebe !

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.