Najavljena rekonstrukcija Dunavskog parka 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Dunavski park, najstariji park u Novom Sadu, biće u potpunosti rekonstruisan, najavilo je danas JKP „Gradsko zelenilo“.

Iz tog preduzeća istakli su da će biti „detaljno rekonstruisani svi sadržaji, kako bi se park još više približio građanima i još bolje odgovorio njihovim potrebama“.

Radovi počinju tokom ovog meseca, i za njih je izdvojeno nešto više od 121 milion dinara. Očekuje se da će biti rekonstruisane sve staze i prilazi koji obuhvataju površinu od 6.209 kvadrata, a na mestu postojećeg dečijeg igrališta biće izgrađeno novo, veće igralište, sa pet novih sprava i novom česmom sa 250 metara ograde oko dela parka.

Takođe biće rekonstruisana rasveta i klupe, od kojih će 165 biti ofarbano i popravljeno, i biće dodato 15 novih, uz 56 novih kanti za otpatke. Svih 35 postojećih kandelabera biće renovirani.

Prošle godine u tom parku ugrađen je savremeni zalivni sistem kap po kap, kao i u Limanskom parku, rekao je direktor „Gradskog zelenila“ Miloš Egić i napomenuo da nakon rekonstrukcije Dunavskog, sledi uređivanje Futoškog parka, kao i gradnja tri nove parkovske površine.

Očekuje se da će radovi biti završeni na jesen.

Park, koji se nalazi između Dunavske ulice, Bulevara Mihajla Pupina i Dunava, na tom mestu nalazi se gotovo 127 godina i prostire se na 6 hektara. Podizanje parka započeto je 1895. godine i predstavlja sastavni deo stare Dunavske ulice i starog dela grada.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari