Najbolji sportista Pirotskog okruga za 2009. godinu je Dragan Stanković, kapiten Kluba malog fudbala u Pirotu, odlučio je žiri sportskih radnika, novinara i dosadašnjih najboljih sportista okruga. Stanković je nedavno u izboru Sportskog centra proglašen i za sportistu Pirota za prošlu godinu.

Izbor sportiste okruga organizovao je pirotski privatni Radio „Sport plus“, u saradnji sa ovdašnjim Sportskim centrom i Domom kulture, a pokrovitelji manifestacije su Pirotski upravni okrug i sve četiri opštine okruga.

Najbolji trener je Milan Tošić iz Kluba malog fudbala, a najbolja ekipa je Streljački klub „Lukanjac“ u Pirotu.

Godišnja nagrada pripala je i Sportskom centru Pirot. Specijalna priznanja dobili su predsednici sve četiri opštine u Pirotskom okrugu za brigu o sportu. Priznanja su pripala i Bošku Cvetkoviću i Draganu Filipoviću, zaslužnim sportskim radnicima, „Dunav kompaniji“ glavnoj filijali Pirot za finansijsku podršku klubovima i prvom timu Košarkaškog kluba „Dimitrovgrad“ za plasman u Prvu srpsku ligu, što se smatra njihovim najvećim uspehom.

Najbolji mladi sportisti su Tiha Todorović iz Streljačkog kluba „Lukanjac“ i Uroš Mijalković iz Karate kluba „Proleter“ u Pirotu. Pionirska ekipa godine je tim Košarkaškog kluba „Gimnazijalac“ u Pirotu, kadetska iz Karate kluba „Proleter“, a juniorska iz Streljačkog kluba „Lukanjac“ u Pirotu.

Na svečanosti u pirotskom Domu kulture uručena su priznanja najboljim mladim sportistima pionirima u okrugu, a predstavljeni su i najbolji radnici Radničkih sportskih igara, „Tigar tajersa“ i Korporacije „Tigar“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari