Najuspešniji likovni radovi dece predstavljeni u Zrenjaninu 1Foto: Aluz

Objavljeni su rezultati 17. okružnog likovnog konkursa za decu i mlade Omaldinskog kutka Aluz, a povodom konkursa organizovana je izložba najuspšenijih radova.

U konkurenciji srednjih  zrenjaninskih škola, prispeo je veliki broj likovnih radova. Nagradu za fotografiju dobio je Mihajlo Tasić učenik četvrte godine EGŠ „Nikola Tesla“, dok je drugo mesto zauzeo Aleksandar Mladenović, maturant iz iste škole.

Nagradu za nove medije dobili su Vanja Kuručki, iz zrenjaninske gimnazije i Milica Igić, Srednja poljoprivredna škola. Nagradu za kolaž dobila je Klaudija Siler, Srednja poljoprivredna škola.

Nagradu za kavael dobila je Anđela Dimić iz zrenjaninske gimnazije, nagradu za kolekciju crteža Reka Šimon iz gimnazije, nagradu za korišćenje tradicionalne tehnike Isidora Cvetić iz SŠ „Vuk Karadžić“, Sečanj dok je nagradu za likovni eksperiment dobio Bransilav Stojadinov iz poljoprivredne škole.

Nagrada za eksperiment otišla je Lauri Husta iz zrenjaninske gimnazije, nagrada za ekspresivni izraz pripla je Jovani Babić iz SMŠ „Josif Marinković“, nagrada za fotorealizam Jeleni Bačo, zrenjaninska gimnazija.

Nagrada za autentičan izraz pripala je Ernestini Čordaš, učenici HPTŠ „Uroš Predić“ a nagrada za kolorit
Sanji Jakovović iz Medicinske škole.

U konkurenciji osnovnih škola, nagrade za kolekciju dobile su nastavnica Valentina Vencel, OŠ „Sonja Marinković“ i Nova Crnja, nastavnica Andrea Ivanović Jakšić, OŠ „Bratstvo jedinstvo“ Belo Blato
i nastavnica Olivera Marjanović SŠ „Vuk Karadžić“, Sečanj i OŠ “Aleksa Šantić“,Neuzina.

Nagrađeni učenici osnovnih škola su Milica Ognjenović iz OŠ „2. Oktobar“, koj je dobila nagradu za portret.

Nagarda za raznovrsnu obradu teme pripala je Isidori Živanović,  OŠ „Sonja Marinković“, nagrada za angažovanu umetnost  Vladimiru Komaru iz  OŠ “Aleksa Šantić“, Sečanj, nagrada za kolaž Milošu Čiči,
OŠ “Aleksa Šantić“ i Viktoru Totu iz OŠ „Petefi Šandor“, Nova Crnja.

Nagrada za fotografiju pripala je Ines Dunđerski, OŠ „2. Oktobar“, nagrada za minijaturu Jeleni Ralić iz
OŠ „P.P. Njegoš“, nagrada za maštovitost Iskri Fenjčev, OŠ „Žarko Zrenjanin“, nagrada za kreativnost
Andreju Mladenoviću, OŠ „Stevan Knićanin“, Knićanin.

Nagradau za crtež dobile su učenice Anabela Njergeš, OŠ „Sonja Marinković“, Mina Paunov,  OŠ „P.P. Njegoš“, Katarina Jelić, OŠ „Žarko Zrenjanin“ iSara Tešić, OŠ „P.P. Njegoš“.

Nagradu za ilustraciju dobila je Eleonora Abelovski, OŠ „Bratstvo“ Aradac, nagradu za umetnički izraz
Višnja Đekić, OŠ „Vuk Karadžić“ a nagradu za kombinovanu tehniku Filip Cvetković, OŠ „Stevan Knićanin“ i Una Eri, OŠ „Sonja Marinković“.

Izloženi likovni radovi se mogu pogledati u Galeriji ALUZ, od 16 do 30. marta  u terminu od 14 do 18 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari