Košarkaše Srbije u subotu očekuje meč sa selekcijom Hrvatske (16.30), a u nedelju protiv Francuske (20.30) u okviru veoma jakog pripremnog turnira za Svetsko prvenstvo u Španiji. Takmičenje se održava u Pou, francuskom gradiću, i nema sumnje da će odagnati određene nedoumice oko konačnog spiska putnika za planetarni šampionat.

Jedna od njih svakako je situacija u vezi sa zdravstvenim stanjem Vasilija Micića. Dueli protiv Hrvatske i Francuske trebalo bi da uvere mladog stručnjaka u stanje kolena perspektivnog plejmejkera koji još uvek nije odigrao meč za selekciju pod jakim opterećenjem. Novi član Bajerna „skidao“ se na turniru u Trstu, ali nije igrao. Selektor u Francuskoj želi da se uveri da li je voda u njegovom kolenu hronične prirode ili je reč o rešivom problemu. Nastup Micića od nasušne je važnosti, jer „orlovi“ trenutno raspolažu samo sa Stefanom Markovićem, kao klasičnim plejmejkerom. Miloš Teodosić moraće da miruje još par dana nakon izvrtanja zgloba, dok je situacija sa desnim stopalom Nemanje Nedovića još uvek nedovoljno jasna. Snimak magnetne rezonance koja je obavljena u četvrtak nije potvrdio tvrdnje da je u pitanju prelom pete metatarzalne kosti, zbog čega beka Golden Stejta očekuju dodatni pregledi. Do konačne dijagnoze Nedović će nositi gips na desnoj nozi, jer svakako mora da miruje u naredne dve nedelje.

Nenad Krstić, kapiten ekipe, nije otputovao sa saigračima u Francusku. Trenutno vredno radi sa Srđanom Sarićem, kondicionim trenerom reprezentacije, kako bi ojačao kvadriceps leve noge, a nakon povratka tima trebalo bi da bude jasnije koliko će pauzirati i da li će uopšte biti sposoban da zaigra na Svetskom prvenstvu u Španiji.

Sinoć sa Grčkom

Košarkaši Srbije prvi meč na turniru u Pou odigrali su sinoć protiv selekcije Grčke. „Orlovi“ su trenutno u jakom ritmu utakmica, naime u roku od osam dana njih očekuje ukupno šest mečeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari