Sneg je juče padao u gotovo svim delovima Srbije, magistralni i regionalni putevi su bili prohodni, ali se saobraćaj obavljao otežano, posebno u planinskim predelima.

Lastin autobus na liniji Valjevo-Mravinjci ostao je u noći između utorka i srede zaglavljen u snegu na obroncima Povlena. Zbog velikog snega na lokalnim putevima u okolini Valjeva juče je skraćeno pet linija do pojedinih seoskih centara. Prema podacima Informativnog centra Turističke organizacije Valjeva, na Divčibarama ima oko 70 centimetara snega

Saobraćaj na regionalnom putu Gornji Milanovac-Požega, preko Gojne Gore, obustavljen je juče ujutro zbog neraščišćenog snega na kolovozu i snažne vejavice.

U gružanskom kraju, zbog snežnih nanosa koji su viši od dva metra i polomljenih stabala drveća na kolovozu, obustavljen je saobraćaj od manastira Vraćevšnica do Gornje Crnuće, na padinama Rudnika. Prema rečima direktora Javnog preduzeća za puteve Jovice Carevića, na raščišćavanju te saobraćajnice angažovana je teška mehanizacija, a sneg i dalje pada.

Uprkos snegu, svi magistralni i lokalni putni pravci u Kragujevcu i okolini juče su bilo prohodni, zahvaljujući blagovremenom angažovanju Zimske sluižbe, odnosno Preduzeća za puteve.

Svi magistralni i regionalni putevi u Zlatiborskom okrugu juče su bili prohodni, jer su ekipe putara bile na terenu. U Regionalnom centru AMSS kažu da je saobraćaj usporen, jer na kolovozima u višim predelima ima raskvašenog snega. Zimska oprema je neophodna na prilazima Zlatiboru, Tari, preko Kadinjače i Divčibara, kao i na putevima u ivanjičkom i sjeničkom kraju. Javni prevoz u Užicu otežano se odvijao posebno u jutarnjim časovima i na seoskom području. Prema tvrdnjama iz užičke Elektrodistribucije, tokom jučerašnjeg dana nije bilo prekida u isporuci električne energije. Inače, visina snega u Užicu juče bila je pet, a na Zlatiboru četrdeset centimetara. Regionalni put od Brusa prema Kopaoniku je očišćen i prohodan ali je ipak obavezna upotreba zimske opreme, rečeno je agenciji Beta u preduzeću „Kruševacput“, koje je zaduženo za održavanje tog prilaza Kopaoniku. Na području Rasinskog okruga juče su svi putevi bili prohodni.

Otkazani letovi za Podgoricu i Tivat

Beograd, Podgorica – Deo letova na linijama Beograd-Tivat i Beograd-Podgorica juče je bio otkazan zbog magle i snega, saopštio je aerodrom „Nikola Tesla“. Podgorički aerodrom Golubovci bio je juče zbog snega zatvoren tokom prepodneva, ali avioni nisu saobraćali ni kasnije u toku dana. Letove su juče otkazali Kroacija i Adrija ervejz. Zbog snega je obustavljen saobraćaj i na većem dijelu crnogorskih puteva. V. K.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari