Najviši zvaničnici Kosova i politički lideri posetili IZK čestitali Ramazanski Bajram 1Foto: Beta/Branislav Božić

Najviši zvaničnici Kosova i lideri političkih stranaka posetili su danas Islamsku zajednicu Kosova (IZK) i kosovskom muftiji i vernicima muslimanske vere čestitali praznik Bajram.

Predsednica Kosova Vjosa Osmani zahvalila je Islamskoj zajednici na njenoj ulozi i doprinosu društvu i ocenila da je „IZK uvek bila kooperativan za izazove sa kojima se zemlja suočava“.

„Bili smo ovde da odamo počast glavnom muftiji i njegovim saradnicima, a preko njih i brojnim građanima za ovaj blagosloveni praznik. Neka se prihvate molitve tokom Ramazana“, kazala je Osmani.

Zahvalila je, kako je rekla, „na ulozi koju IZK ima u pomeranju naših građana napred“.

„Želim da im se zahvalim na saradnji u izazovima sa kojima se naša zemlja suočava. Hajde da radimo zajedno za građane i našu zemlju“, rekla je Osmani na konferenciji za novinare.

I premijer Kosova Aljbin Kurti čestitao je Ramazanski Bajram.

„Svim građanima želim mir, blagostanje, zdravlje i ljubav… Mesec Ramazan je mesec žrtvovanja i solidarnosti i svi znamo da su solidarnost i požrtvovanost dobrota koja donosi blagostanje“, kazao je Kurti.

I lideri opozicije, predsednik Demokratske partije Kosova Memlji Krasnići, Demokratskog saveza Kosova Ljumir Abdidžiku i Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj su posetili IZK i čestitali kosovskom muftiji i građanima Kosova praznik.

Poručili su „da solidarnost i dobrota jednih prema drugima vode zemlju napred“.

Čestitku je uputio i ministar za zajednice i povratak u Vladi Kosova Nenad Rašić koji je vernicima muslimanske veroispovesti poželeo da im Bajram donese mir, ljubav i zdravlje.

„Poštovani sugrađani, upućujem Vam najsrdačnije čestitke povodom Ramazanskog bajrama. Neka ovaj praznik bude poput svetlosti koja obasjava vaše živote, donoseći vam mir, ljubav i zdravlje. Neka vaše molitve budu uslišene, a vaša srca ispunjena radošću i srećom“, naveo je Rašić u čestitki.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari