Napad na prostorije prosvetnog sindikata - Ko je sledeći? 1Foto: Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Vojvodine

Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Vojvodine saopštio je da je u Zrenjaninu izvršen vandalski napad na njihove prostorije u centru grada.

Napad se desio sinoć, 13. Juna a nepoznati počinioci su porazbijali stakla na prostorijama koje pored prosvetnih sindikata koriste još dve roganizacije, Nezavinsni sindikat javnih službi Vojvodine i Centra za zaštitu potrošaća Begej.

-Ako je cilj bio da nas uplaše, to nisu uspeli. Ne želimo da se bavimo teorijama zavere, ali činjenice su da pomenute organizacije vode svakodnevnu i beskompromisnu borbu za radnička prava i prava svih građana nađeg grada i naše države. Da li je to razlog vandalskog čina još uvek nije poznato ali očekujemo da policija hitno pronađe odgovorne. Tek kada počinioci budu imali ime, kada budu odgovarali pred ržavnim organima, moćićemo da kažemo da institucije funkcionišu – navodi se  u saopštenju NSPRV.

Napad je osudio Gradski odbor LSV, koji je zatražio traži hitnu reakciju nadležnih organa i privođenje počinilaca licu pravde. Bezbednost svih građana mora biti na prvom mestu, vlasti moraju obezbediti sigurnost i imovinu svakog pojedinca, organizacije ili institucija, navode u LSV.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.