Sinani: Napadi ne smeju da budu razlog da ljudi zaćute

Profesor Danijel Sinani povodom odluke Odbora za profesionalnu etiku Univerziteta da je doktorat Siniše Malog plagijat

Ostavite komentar


  1. Profesore, nemoj da se brecaš sa pogrešno prevedenim Dekartovim mišljenjem. Nije „mislim, dakle postojim“, već: cogito ergo sum, što znaši: (sa)znanjem činim da budem – opstanem! U ovoj izreci se sadrži lepo iskazan stav o tome koliko mišljenje može posedovati volje za moć.
    O tvojoj kompetentnosti, sličnoj kao kod Malog, najbolje svedoči ne tvoj doktorat već još gora stvar, a to je kako si ekspres ekspresno stigao do zvanja redovnog profesora! To bogami svi dobro znaju… Mali nije unovčio svoj sumnjivo stečeni doktorat, dok ti uveliko uživaš ogromne univerzitetske privilegije redovnog profesora, a do tog zvanja si stigao kako?

    1. Nastavniče, pod jedan, izmišljaš prevod (tvoj je apsolutno netačan, inače bi Dekart upotrebio „cognitum“, a ne „cogitum“) i, pod dva, izmišljaš značenje koje se sadrži u punom obliku „Dubito, ergo cogito, ergo sum“ – Sumnjam, dakle mislim, dakle postojim. Ne znaš, ergo izmišljaš, ergo nekompetentan si da govoriš o kompetenciji drugih.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.