Napadnuti ekološki aktivisti OSA 1Foto: R. Balać/Danas

Posle završetka današnjeg protesta u organizaciji Ekološkog fronta u Novom Sadu, grupu aktivista napali su muškarci naoružani štanglama i verbalno im pretili, saopštila je OSA (Omladinska studentska asocijacija) Novi Sad.

Protest kod Brodogradilišta i šetnja do Bulevara Evrope protekli su mirno uz policijsko obezbeđenje.
Kako navode u OSA, oni su napadnuti na pešačkom prelazu u Ulici Ive Andrića. Muškarci koji su im pretili bili su u „pasatu“, sive boje, a kada su krenuli da izlaze iz automobila, aktivisti su videli da imaju metalne palice.

„Kada smo prelazili pešački prelaz iz zaustavljenog automobila zasuo nas je pretnjama i psovkama krupni ćelavi muškarac. Krenuo je preteći da izlazi iz kola, a kad je video da smo se nas šestorica pripremili da mu se suprostavimo vratio se i nastavio da psuje i preti dovikujući da će nas ‘upucati’ i da ćemo se ‘još videti’, svedoči za Danas Radivoje Jovović, jedan od aktivista.

Kako je saopštila OSA, batinaši su bili u autu marke wolksvagen pasat sive boje registarskih tablica NS – 209- MO, pa se lako može utvditi ko je vlasnik i nasilnik.

OSA Novi Sad je u saopštenju o dtom događaju navela da se neće povlačiti pred silom i nepravdom već će po svaku cenu zastupati istinu, jer za njih bunt nije ideološki već moralni čin.

„Naša bzbednost je ugrožena kako sumnjamo direktivama kriminalnog političkog miljea SNS-a i Miloša Vučevića. To je zbog toga što OSA Novi Sad aktivno radi na tome da zaustavimo izbornu krađu u Novom Sadu 3. aprila, dok SNS sprema svoje odrede da sprovede najveću izbornu krađu u istoriji Srbije. Posle svih prethodnih napada na naše aktiviste, prethodnih meseci, koji se beskompromisno zalažu za slobodu, poručujemo vlastodršcima i kriminalcima sa teritorije Novog Sada da ne pokušavaju da pređu granicu ljudskosti jer će ih stići bes omladine i naroda“, navodi se u saopštenju OSA.

Jedan od najistaknutijih aktivista OSA Brajan Brković već nedeljama doživljava brutalne napade u lokalnim i drugim medijima pod kontrolom režima, kao i na društvenim mrežama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari