Američka astronautkinja koja je bila upletena u ljubavni trougao koji je odveo do toga da bude optužena za pokušaj otmice otpuštena je iz NASE. NASA je saopštila da taj potez ne odražava ni nevinost niti krivicu četrdesettrogodišnje Lise Novak, koja ostaje mornarički oficir. Kapetan Novak je navodno vozila oko 1.

Američka astronautkinja koja je bila upletena u ljubavni trougao koji je odveo do toga da bude optužena za pokušaj otmice otpuštena je iz NASE. NASA je saopštila da taj potez ne odražava ni nevinost niti krivicu četrdesettrogodišnje Lise Novak, koja ostaje mornarički oficir. Kapetan Novak je navodno vozila oko 1.600 kilometara kako bi se suočila sa rivalkom zbog ljubavi sa pilotom svemirskog broda, a pronašli su joj i oružje u automobilu. Veruje se da je Novakova prvi astronaut koji je bio javno otpušten. Portparol Lise Novak je izjavila da je odluka NASE bila očekivana.
NASA je saopštila da je potez bio rezultat „uzajamnog dogovora“ između njih i mornarice. Novakovoj će najverovatnije biti dodeljeno mesto u centru za obuku za vazdušnu mornaricu u Teksasu, iako nije određeno koji će njen posao tamo biti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari