Prva faza radova na zgradi Doma Crvenog krsta u Bijelom Polju privedena je kraju. Sve što je bilo planirano ovom fazom radova već je urađeno i kako kaže Mašan Živković, predstavnik Crvenog krsta, sada se čekaju povoljnije vremenski prilike da se nastave radovi i da Bijelo Polje, a i organizacija Crvenog krsta dobiju dom na koji se čekalo više od jednog vijeka.


– U prvoj fazi radova utrošeno je oko 110.000 evra, od čega je 80.000 evra opredijelio Crveni krst Crne Gore. Naravno, imali smo i razumijevanje lokalne uprave na čelu sa predsjednikom Aleksandrom Žurićem, od kojih smo dobili oko 300.000 evra. Sada nam preostaje završni dio posla. Odlukom odbornika u lokalnom parlamentu budžetom za ovu godinu, za ove namjene opredijeljen nam je iznos od 100.000 evra. Očekujemo i dodatnu pomoć Crvenog krsta Crne Gore. Planirano je da u narednom periodu raspišemo tender za izvođača druge faze radova, objašnjava Živković dodajući da će organizacija dobiti moderan, višenamjenski i po svim predviđenim standardima, Dom Crvenog krsta.

– Objekat će imati tri sprata, površine oko 600 kvadrata. To će biti dovoljno za naše potrebe jer će Dom raspolagati magacinskim prostorom, radnim kancelarijama, učionicama za trening budućih volontera, a imaće i učionice za obuku mladih vozača, osoblja, policije, vatrogasne službe i drugo. Očekujemo da će se izgradnjom novog Doma Crvenog krsta postizati još bolji rezultati u misiji humanosti, iako smo i dosad, u više nego skromnim uslovima postizali zavidne rezultate na svim poljima, navodi Živković.

Prije dvije godine Opštinska organizacija Crvenog krsta, proslavila je jubilej – 100 godina postojanja i rada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari