Zaposleni u Predškolskoj ustanovi „Nada Naumović“ u Kragujevcu zakazali su za danas, u 8.30, početak protesta na platou ispred Skupštine grada, zahtevajući redovnost isplate zarada.

Ukoliko protesti ne urode plodom, odnosno ako gradska uprava ne ispuni zahteve zaposlenih u „Nadi Naumović“, sindikat te ustanove pokrenuće inicijativu za organizovanje generalnog štrajka u toj ustanovi, koja zbrinjava oko 4.000 kragujevačkih mališana predškolskog uzrasta.

Sindikat „Nade Naumović“ juče je saopštio da dosadašnji pregovori sa nadležnima u gradskoj upravi nisu dali rezultate, te da zaposlenima u toj ustanovi nisu u celosti isplaćene plate za april i maj. Prvi deo zarade za april, navodi se u sindikalnom saopštenju, isplaćen je iz sredstava „Nade Naumović“, što „nije u skladu sa normama o radu predškolske ustanove i može da ugrozi njeno normalno funkcionisanje Drugi deo aprilske zarade nije isplaćen do kraja juna, kako je to zahtevao sindikat „Nade Naumović“, i zaposleni u toj ustanovi okupiće se danas na platou ispred Skupštine grada.

Predsednica sindikata u „Nadi Naumović“ Milijana Milenković za naš list kaže da je situacija u toj ustanovi alarmantna, te da zaposleni u njoj nikada nisu bili u nezavidnijoj situaciji.

– Sigurno je da će naši protesti izazvati iznenađenje u gradu, ali javnost mora da zna da predškolska ustanova u Kragujevcu nikada od formiranja, a formirana je daleke 1947, nije bila u situaciji da zaposlenima nije mogla da isplaćuje ionako niske zarade, kaže Milenkovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari