"Nastavlja se hajka na mene": Tužiteljki Mileni Božović oduzet predmet o ubistvu MMA reprezentativca 1foto A.H./ATAImages

Pojedini tabloidi u Srbiji objavili su vest da je Više javno tužilaštvo u Beogradu donelo odluku da se zbog „narušenog poverenja javnosti“ od tužiteljke Milene Božović oduzme vođenje istrage protiv V. G. i M. D, osumnjičenih za krivično delo teško ubistvo, odnosno ubistvo MMA reprezentativca Republike Srbije S. S. i teško ranjavanje S. M. Ne postoji zakonski osnov, ni po Ustavu ni po Zakonu o javnom tužilastvu, da se tako nešto uradi, kaže tužiteljka za N1.

Tužiteljka Milena Božović kaže da je to da joj se oduzima vođenje istrage u ovom slučaju prvo videla u medijima i čula od kolega, kao i da joj je Miodrag Marković, zamenik glavnog tužioca VJT Nenada Stefanovića, usmeno saopštio odluku. Ja sam tražila to napismeno, kako bih preduzela sve zakonske mehanizme, dodaje.

„I dalje čekam pismeni obrazloženje u vezi sa tim. Razlog su navodne nepravilnosti u vođenju postupka i jer nisam izašla na uviđaj. Umesto da ja dobijem odluku sa obrazloženjem napismeno, dobili su je režimski tabloidi… A to je valjda bila i jedina svrha svega ovoga“, navodi Božovićeva za N1.

Kako ističe, Više javno tužilaštvo nije ovlašćeno da donese takvu odluku.

„To može da uradi samo Visoki savet tužilaštva, a ja sam se već obratila Povereniku za samostalnost tužilaca. Ovo je nastavak medijske hajke na mene“, ističe tužiteljka Božović za portal N1.

Tabloidi navode da je jedan od razloga da se tužiteljki Božović oduzme vođenje istrage u slučaju ubistva MMA reprezentativca to što nije izašla na uviđaj 26. februara 2024. godine.

Podsetimo, reprezentativac S. S. bio je ranjen, i dalje je bio živ, kada ga je Hitna pomoć prevezla u Urgentni centar, gde je preminuo. U skladu sa tim, mesto na kom je došlo do obračuna bilo je – mesto ranjavanja, a ne – mesto ubistva, na šta je, kako navodi naša sagovornica, u više navrata naglašavala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari