Nastavlja se rušenje vila iz 19. veka po Beogradu: Inspekcija zatvorila gradilište, investitor srušio kuću

Ostavite komentar


  1. I treba da se sredi nesto pa ko god zidao, tako ste pljuvali kad su krenuli sa Sava malom a sada je zaista prelepo

  2. Odavno se zna da se te vile ruse. Cekali su da bude porusena da bi inspekcija delovala.

  3. Da su te vile,kako ih vi zovete bile odrzavane ne bi bile ruine….samo za rusenje…..Vracar je pun takvih, nekad verovatno prelepih vila ali nazalost niko ih nije odrzavao i sada su ruine

  4. Ko je prvi na listi krivih zbog kriminalnog rusenja vila od kulturne i istorijske vrednosti? Zavod za zastitu spomenika! Kakva strahota i sramota.

  5. Eh da je imalo pravna država, trebalo bi tim bahatim investitorima nsložiti da sada sve to vrate u prbobitno stanje. Ako ne žele blokirati im sve račune i uraditi to. Ako nije dosta para, prodati njihovu imovinu da se podmire troškovi.
    Mislim da bi bilo znatno manje ovakvih stvari.

  6. Da zaglavi neko pet godina robije uz uslov da vrati sve u prvobitno stanje, ne bi se rušilo. Šta znači „istekla zaštita države“ za nešto što je s godinama sve vrednije???

  7. Da li ste nekada gledali očima onih koji su vlasnici tih ruina,a oni objekti pod zaštitom i u vlasništvu države uredu je zaštita ,ali privatna svojina pod zaštitom sa zakonom iz 1949 koji se samo decenijama prepisivao ne ide,jer su problemi vlasnika tih objekata ogromni ne daj bože situacije kao u Turskoj.

  8. Svedjani cuvaju svoje stare gradjevine, i kad je jedna izgorela , restaurirali su identicnu…na istom mestu, ….a mi smo zlooo od naroda

  9. Ovakva situacija ne zahteva gradjanski aktivizam već krivicne prijave i privatne istrage.

    Za pseudo profesionalce iz zavoda za zaštitu spomenika najprimerenija sankcija bila bi da moraju da vraćaju ciglu po ciglu.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.