Nastavlja se tender za rekonstrukciju Opšte bolnice u Novom Pazaru, odbijen zahtev za zaštitu prava 1foto: Opšta bolnica

Tender za izgradnju, dogradnju, rekonstrukciju i adaptaciju objekata u novopazarskoj Opštoj bolnici, nastavlja se i trajaće do 18.oktobra.

Komisija za zaštitu prava nije prihvatila zahtev kompanije „A.R.I. Tehnology“ iz Novog Sada za zaštitu prava.

Tender je suspendovan, pre mesec dana, jer je kompanija iz Novog Sada zatražila zaštitu prava uz zahtev da se zaustave sve aktivnosti „u procesu javnih nabavki“.

Potencijalni izvođači radova imaju još četiri dana da konkurišu za ovaj posao.

Tender je vredan 5,1 milijardi dinara, kojima će se finansirati izgradnja novog objekta na kojem će biti formirano Odeljenje psihijatrije, kotlarnice, trafo stanice i dogradnja Internog i Hirurškogkog odeljenja i zgrade Doma zdravlja i kompletnu zamenu instalacionih mreža.

U trci za dobijanje ovog posla učestvovalo je više velikih građevinskih kompanija.

One su od Uprave za javne nabavke, više puta, od naručioca posla, tražile dodatne informacije, iznosile primedbe na postavljene i zahtevale njihove izmene.

Izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija i adaptacija bolničkog prostora, investitori tvrde da je to prva faza da ta ustanova postane kliničko-bolnički centar (KBC).

Vlada Srbije je za novopazarski KBC opredelila 70 miliona evra, 15 miliona će biti uloženo u opremanje i 55 miliona u izgradnju.

Izgradnju KBC najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pre deset meseci u Novom Pazaru, i postavio rok od godinu i po dana.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari