Nastavljen trend pada broja obolelih od Covid 19 u AP Vojvodini 1Klinički centar Vojvodine Foto: Beta/Dragan Gojić

Trend pada broja obolelih od covid-19 infekcije u AP Vojvodini se nastavlja, pa se u Kliničkom centru Vojvodine od te infekcije trenutno leči 105, a u Opštoj bolnici u Pančevu 159 pacijenata. 

Istovremeno, u privremenoj izolacionoj bolnici u hali 1 „Novosadskog sajma“, predviđenoj za obolele sa lakšom kliničkom slikom Covid 19 infekcije, smešteno je 177, a u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju „Junaković“ u Apatinu 39 pacijenata, saopštila je Pokrajinska vlada. 

 Lepa vest stiže i sa Klinike za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Vojvodine – tamo se 15. aprila porodila pacijentkinja koja je bila pozitivna na virus korona.

Pacijentkinja se porodila prirodnim putem u Korona centru Klinike za ginekologiju i akušerstvo, uz sprovedene sve propisane mere od strane epidemiološke službe i rodila dečaka.

Pacijentkinji su urađena dva kontrolna brisa na COVID- 19 i oba su negativna. Bebi je nakon 48 časova od rođenja uzet bris na COVID- 19 u skladu sa preporukama epidemiologa, koji je takođe negativan. I majka i beba se u dobrom opštem stanju i otpušteni su kući.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

4 reagovanja na “Nastavljen trend pada broja obolelih od Covid 19 u AP Vojvodini”

  1. Na žalost, nastavlja se i povećanje broja umrlih u Vojvodini, ali izgleda da to sve manje postaje bitno.

  2. U pančevačkoj bolnici se, uglavnom, ne leče bolesnici iz Voijvodine, tako da su realni brojevi daleko manji

  3. Ovaj virus je bolji od bilo kog kućnog ljubimca. Poslušan bez pogovora. Dođi, sedi, lezi, ajd sad idi, zvaću te po potrebi

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.