Nastradao policajac na obuci u Novom Sadu: Pištolj se zaglavio, pa slučajno opalio 1Foto: A. L./Danas

Polaznik Centra za osnovnu policijsku obuku V.P. (20) poginuo je jutros na Gradskom strelištu u Novom Sadu, kada je propucao samog sebe pištoljem.

Kako nezvanično saznajemo, mladić je imao pištolj CZ99 koji zaglavio. Okrenuo ga je prema sebi i u tom trenutku je slučajno opalio metak koji ga je pogodio u grudi.

Sve se ovo dešavalo u toku vežbi pucanja u mete koju su imali polaznici.

Kako je potvrdio portparol Hitne pomoći dr Zoran Krulj, poziv je stigao u 9.17 časova.

„Na licu mesta zatečen je mladić star 21. godinu ranjen vatrenim oružjem. Pokušana je reanimacija, ali ekipe Hitne pomoći mogle su samo da konstatuju smrt“, rekao je Krulj.

Na strelište je došao v.d. načelnika novosadske policije Goran Radonjić, a očekuje se i dolazak ministra policije Bratislava Gašića.

Oglasio se MUP: Nesrećan slučaj, nastradali mladić iz okoline Beograda

Iz Ministartva unutrašnjih poslova saopštavaju da je dvadesetjednogodišnji polaznik Centra za osnovnu policijsku obuku iz okoline Beograda stradao nesrećnim slučajem, te je izgubio život tokom obuke gađanja u Novom Sadu.

„Kolege i ekipa Hitne pomoći su odmah pokušali da ga reanimiraju, ali nažalost mladi polaznik je podlegao povredama. Na licu mesta uviđaj obavljaju pripadnici Policijske uprave Novi Sad i Višeg javnog tužilaštva“, rekli su iz MUP-a.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari