Nataša Kandić poziva “proevropsku opoziciju” u parlamentu da traži smenu Božidara Delića 1Foto: FoNet/ Medija centar Beograd

Nataša Kandić, osnivačica Fonda za humanitarno pravo, napisala je na svom Tviter nalogu da bi “poslanici iz redova proevropske opozicije” trebalo da traže smenu potpredsenika Skupštine Srbije Božidara Delića.

Kako je napisala, Delić je bio komandant ratne 549. motorizovane brigade Vojsci Jugoslavije “u čijoj zoni odgovornosti su ubijani civili, među kojima i bebe”.

“Za te zločine osuđen je samo Rajko Kozlina, još uvek u bekstvu”, dodala je Kandić.

Podsetimo, kada je Delić izabran za poptredsednika parlamenta, Kandić je, takođe na Tviteru, napisala da je u njegovoj zoni odgovornosti (Prizren, Orahovac, Suva Reka, Dragaš) ubijeno preko 2.100 albanskih civila.

“Posmrtni ostaci preko 450 otkriveni su u masovnim grobnicama u Batajnici”, naglasila je Kandić.

Na taj tvit Nataše Kandić reagovao je Vojislav Mihailović, predsednik Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS), te joj napisao: “Kada već spominjete masovne grobnice za koje nije odgovoran general Delić, ja ću zatražiti u Skupštini Srbije da se obeleži ona za koju je odgovoran Vaš otac, major Branko Kandić, kada je 1946.godine, posle rata, bez suđenja, ubio 27 mladića topolskih sela od Žabara do Jarmenovaca”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari