Naučni klub Kikinda proslavio sedam godina postojanja: Takmičenje osnovaca u šahu i društvenim igrama 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Naučni klub Centra za stručno usavršavanje u Kikindi radi punih sedam godina a povodom jubileja organizovano je takmičenje u šahu i  društvenim igrama za učenike osnovnih škola „Vuk Karadžić“ i „Feješ Klara“.

Naučni klub Kikinda osnovan je 2016. godine sa idejom neformalnog obrazovanja mladih i pripada Mreži naučnih klubova širom Srbije, u okviru kojih se održavaju radionice, predavanja, tribine i druge aktivnosti.

Klub obezbeđuje kutak za kreativni odmor, uz malu, a rastuću naučnopopularnu biblioteku.

Naučni klub od ove godine ima novu opremu dobijenu od beogradskog Centra za promociju nauke i „Jetel“ fondacije.

Klub omogućava građanima da potpuno besplatno koriste 3 D štampač, CNC mašinu sa plavim laserom, mašine za obradu drveta, 3 D olovke i nove programabilne robote.

Početkom ovog meseca Naučni klub grada Kikinde organizovao je u Centru za stručno usavršavanje, radionicu na temu „Nevidljiva bića, prijatelji ili neprijatelji“.

Cilj radionice je bio da učenici prvog i drugog razreda saznaju koje su dobre bakterije, a koje nisu, kao i koliko su rasprostranjene, kako izgledaju i koliko ih imaju na rukama u toku same radionice.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari